tiistai 5. marraskuuta 2019

Ystävykset, Keho ja mieli


Ajatuksia kasaamassa järven rannassa, kaunis pakkaspäivä, Järvi jäässä, puut kuurassa


Psykofyysisyys tulee esille, kun stressaa enempi tai on kiireisempää, leukaperät ja niska menee jumiin ja hengitys on pinnallisempaa, koko keho reagoi jäykkyydellä.

Tietoisesti olen pyrkinyt pois tästä, opetellut tunnistamaan tunnetiloja niiden taustalla ja pyrkinyt pois vanhasta. Ei ole helppoa, mutta opettelen.
Luonto ja hengitys palauttaa.

Olen opetellut pois suorittamisesta, löytänyt itselle mieluisat liikuntalajit, joita  tulee harrastettua, säännöllisesti, pakottamatta, itseni vuoksi. Olen oppinut vaihtamaan salitreenin seuraavaan päivään ja lähtenyt sen sijaan kävelylle luontoon tai lasten kanssa uimaan, jos kroppa tuntuu väsyneeltä.

Ihmisen mieli on jännä. Jos sille sanotaan, että varo tekemästä tätä, ettet tule kipeäksi. Se uskoo sen. Varsinkin jos sanat tulee ammattilaisen suusta.
Tietoisesti alkaa varoa liikettä, kivun pelossa.
Ammattilaisen sanoilla ja kannustuksella on valtava merkitys. Jos taas sanotaan että Hei hyvä, sulla sujuu tuo jo noin, kokeillaanko tätä nyt, tai mietitään yhdessä liikkumismuotoa, jolla kipu pysyy pois, mielekkäällä tavalla. Sisältä kumpuaa usko, että Hei minähän pystyn tähän ja löytyy oma motivaatio kuntoutumiseen.

Ohjeistus liikkuminen kivun sallimissa rajoissa, ei välttämättä ole riittävä ohje. Motivointi ja ymmärrys ja positiivinen palaute auttaa myös kipujaksojen ylitse.silloin kun itse et jaksaisi yksin uskoa, toinen uskoo ja taas saadaan onnistumisia ja uusia tavoitteita.

Ei tarvitse olla urheilija, salliakseen itselle ammattitaitoista ohjausta, valmennusta tai fysioterapiaa. Tavallinen terveysliikkuja hyötyisi valtavasti ammattitaitoisesta ohjauksesta urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä, sairauksien hoidossa, terveyden edistämisessä.

Olen hakenut ukk instituutin liikuntarajoitteisten liikuntaneuvonnan opinnoista vahvistusta omille huomiolle ja pohdinnoille. Kiva on ollut huomata ettei ole hakoteillä🤓kiitän omasta prosessista, @omtfysio_juhanitaivela🤗


.
#terveys#valmennus#omtfysioterapia#ukkinstituutti#hyvinvointi#hengittäminen #palautuminen#luonto#terveydenedistäminen#trainer4youravintovalmentaja




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti