sunnuntai 3. marraskuuta 2019

"Kuka olet ammattisi alla? "


"someystäväni" ja exvalkkuni @sannamaariteloranta pohti muutama päivä sitten päivityksessään,miten esittelet itsesi ja  minkä verran annat ammattisi, koulutuksesi tai harrastuksesi määrittää itseäsi, millainen olet niiden puolien alla?

Asia jäi kytemään mieleeni.  itse koen omaavani vahvan hoitajan identiteetin. Nyt kun hoitajan ura on ollut vaakalaudalla, on pitäny miettiä omaa identiteettiä vähä niinkuin uusiksi. Mitkä asiat minut tekee onnelliseksi, millainen on oma arvomaailma,mistä hyvä elämä koostuu, millainen olenkaan pohjimmiltani? Salaisia kyyneliä olen vuodattanut, itseäni etsiessä, mutta uskon, että jokainen niistä on tehnyt minusta vahvemman.

Olen määrätietoinen ja eteenpäin pyrkivä jästipää. Haaveilija ja herkkä sielu. Monet elämäntapahtumat ja tilanteet on kasvattanut minut pikkuhiljaa vahvemmaksi. Haluan tehdä asioita omasta tahdosta, en toisten mieliksi. En anna muiden mielipiteiden vaikuttaa tekemisiini, ennen ne vaikutti, nykyisin koen olevani sinut elämäni kanssa. Välillä jotkut sanat ja teot satuttaa mutta osaan rämpiä niistä nopeasti eteenpäin ja uskon aina että kaikella on tarkoituksensa ja kaikesta oppii jotain ja kasvan entistä vahvemmaksi.

Elämä on opettanut että terveys on arvomaailmassa korkealla ja sen eteen voi itse tehdä todella paljon asioita. Perhe ja ystävät on minulle todella tärkeitä ja ihmissuhteiden saralla koen elämäni olevan hyvin rikasta, mistä olen erityisen kiitollinen ❤️🙏 Perinteet esim juhlapyhiin liittyen on minulle tärkeitä.

Rakastan syvällisiä keskusteluja, ne on eräänlainen voimavara, samoin kuin kirjoittaminen. Koen, että aistin herkästi asioita ja tunnetiloja ja tarvin välillä aikaa itselle ja ajatuksilleni. Tykkään että mieltä vaivaavat asiat pitää puhua jonkun kanssa. Tilanteesta riippuu kuka ymmärtää minkäkin asian parhaiten ja kelle milloinki uskoutuu, tarviiko asia puhua halki jonkun kanssa vai onko hiljaisuus sittenkin paras vastaus.🙂

Nyt kun on saanut tai joutunut miettiä elämää uudenlaiseksi, olen huomannut kuinka suuri osa työllä ja siihen liittyvillä keskusteluilla yhteiskunnassa onkaan. Hyvin usein kysellään töistä ja lomista tai Mitenkäs töissä menee. Kätevästi olen pyrkinyt näitä tilanteita viime kuukaudet vältellä.

Tiedän, että olen matkalla kohti jotain uutta, mutta muuttujia ja haasteita on piisannut ja tilanne aina vain muotoutuu. Haluan tehdä asiat järkevällä tavalla, olla niin varma ettei myöhemmin tarvi katua. Haaveet siis edelleen on ja pysyy, olen löytänyt uusia ihmisiä ja ammattilaisia avuksi. ne on sellaisia joita vanhana kiikkustuolissa katuisin jos en pääse edes kokeilemaan. Mutta keinot siihen pääsemiseksi elää ja muotoutuu osittain ulkopuolelta tulevista tekijöistäkin johtuen. 

 Rakastan opiskella uutta, välillä haastavammin esim verkko opintojen parissa, mutta välillä riittää uuden oppimiseksi harrastuksiin liittyvät haasteet tai kirjoittamiseen liittyvä vapaampi, omaa elämää pohdiskelevaa juttu. Olen myös arjessa mielelläni avuksi tai tueksi läheisilleni, jos osaan ja voin, omat rajani kuitenkin tietäen.

Eli kyllä, väitän että ammatilla ja harrastuksilla on suuri merkitys sille millainen olet.
Haastan myös sinut miettimään millainen olet, jos et anna ammattisi tai harrastuksesi määrittää itseäsi 🙂






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti